2 Kasım 2011 Çarşamba

20:11 - 1 comment

Hazırlıklar Tamam. Uçuş'a geçiyoruz.

Evet. Beklenen gün geldi. Uçuş için saatler sayıyoruz!
Hazırlıklar tamamlandı. Letonya'ya götürülecek hediyelik eşyalar, Gaziantep'e özgü yerel tatlar, Türkiye tanıtımı için tanıtım materyalları/gereçleri.. Bir Agh gönüllüsünün aklına gelebilecek her şey tamamlandı.

Gerekli evrakların tamamlanması, eğitimlerin alınması derken kendimi bir koşturmacanın içerisinde buldum, Eylül 2011'den berri.  Ve nihayet her şey tamam. Sadece yarın gece ( 4 Kasım 2011 ) uçağa atlayıp gitmek kaldı. Riga'da bizi karşılayacak arkadaşlar, havalanından alıp Cêsis'e kadar götürecek.

Letonya'da Agh süresince bana gerekli imkanların sunulduğu takdirde yapmayı tasarladığım projelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Letonya da gerçekleştirirsem sizlere bu blog'da ayrıntılı bir şekilde yazacağım.

Neler bu projeler?
1- TÜRK SİNEMASI HAFTASI ( 7 tane seçtiğim türk sinemasının önemli filmlerini letonya'da ki gönüllülere  ve letonyalı gençlere izletmek) - Kasım 21-27

2- GOQHAN KIRDAR IN LOVE PARTY | LATVİA ( Bu etkinlik; gerek yurt içi gerek yurtdısında ilklere imza atmış, Sevgili Gökhan Kırdar'ı Letonya'da AGH gönüllülerine ve letonyalı gençlere tanıtmak ve gecenin sonunda Gökhan Kırdar'ın bestelemiş olduğu uluslararası müzik piyasasında büyük yankı uyandıran eserleriyle birlikte eğlenmek. Etkinlik için gerekli metaryallar ve tanıtımda kullanılacak her türlü metin-video-müzik; Gökhan Kırdar'ın izni dahilinde olacaktır.) Aralık 8

3- ORTADOĞU BARIŞI İÇİN DANS ET. ( Bu etkinlik, tamamen ortadoğu müzikleriyle hazırlanılmış bir müzik listesinin dahilinde letonyadaki gönüllülerle beraber, özgürce dans etmek. 2011'de büyük sorunlarla başbaşa kalan Ortadoğu'yu elimizden geldiğince tanıtmak. Video-klip gösterileriyle birlikte yaşanan olaylar hakkında bilgi vermek. Tamamen siyasi bir yanı yoktur, Sadece gençlerin bu konudaki duyarlılığını arttırmak!)
Etkinlik tarihi şu an belirlenmemiştir.

4 - THE DEVIL INSIDE YOU ( Bu etkinlik Ethotronix- Trip- Minimal Techno müzik tarzlarını içeren müziklerle gençlerin bilinçaltında birikmiş tüm ego duygularını dışavuran bir müzik terapi gecesidir.) Aralık 30

5 - Şizofrenik Hikayeler - Avrupa Öyküleri ( Bu benim kişisel kısa film projemdir. Senaryosunu Ocak 2009'da yazdığım bir kısa filmdir. 2 Sahne'den oluşan bu kısa film Avrupa öyküleri'nin tanıtımı niteliğindedir. Aralık ayında Letonya'nın çeşitli sokaklarında çekeceğim.)

Projem 2 aylık olduğu için gereğinden fazla proje hazırlamadım. Kısmet ve gerekli imkanlar olduğu takdirde bu projeleri gerçekleştireceğim.

Lafı fazla uzattım.

Son söz; Cuma günü Letonya'dan sizlerle yazmak dileğiyle..

1 yorum:

Merhaba,Letonyada kabul aldım.12 aylik proje.Anaokulunda çalışacağım. Ingilizcem yok.Acaba sorun yasarmiyim.

Yorum Gönder