22 Ekim 2011 Cumartesi

13:01 - 8 comments

Letonya Vize işlemleri

Ev sahibi kuruluşumdan gelen evrakların tamamlanmasıyla birlikte soluğu otogar'da aldım. Letonya vizesi için Ankara yolculuğu başlayacaktı. Ankara'daki işlemleri anlatmadan önce sizlere ankara öncesini anlatacağım.
Vize başvurusu Pazartesi ve Çarşamba günü saat 10:-00 12:00 arası alınıyor ve Cuma günü de Konsolosluk kapalıdır.
Agh gönüllüsü letonya'ya gitmek isterse  letonya vizesi alması için neler hazırlanması gerekir. Teker teker yazayım.

1-Öğrenci belgesi
2-Banka kartı son 3 aylık hesap dökümü ve varsa kredi kartı ekstresi ( benden bunu almadılar çünkü kredi kartımı daha yeni aldığım için içinde hesap hareketleri yok denecek kadar azdı) 
3-Dilekçe ( Letonya vizesi almak için konsolosluğa dilekçe yazılacak. Ben gönderici kuruluş tarafından aldım.) 
4- Davetiye (En önemli evraktır. Bu olmazsa gidemezsiniz :)
5- Uçak Rezervasyonu ( Vizenin çıkacağı gün eğer rezervasyonun süresi dolmuş ise vizeyi vermiyor ve ancak uçak biletini satın alırsan teslim ediyor.)
6- Pasaport( Dönüş tarihinden sonra en az 3 aylık geçerliliği olacak)
7- Sigorta poliçesi (kaç gün agh yapacaksanız üzerine 15 gün fazlasını istiyor.)
8- 60 euro vize harç parası ( Ankara yapacaksanız havale bedeli ödemezseniz. İstanbul büyükelçiliğine parayı yatırırsanız 20 lira havale parası alır.Garanti Bankasına yatırılacak bu arada.)
9- Başvuru formu( Konsolosluktan alıyorsunuz orada dolduruyorsunuz, isterseniz telefonla konsolosluğu arayıp e-posta ile gönderiyorlar. İngilizce sıkıntısı olan arkadaşlar için; İşlemleri yaptığınız yerde, pano'da başvuru formunun türkçe karşılığı asılı. Bakarak ingilizce cevabını yazabilirsiniz)
10- Yeni çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf ( Vize işlemi için. Pasaport bio fotografı ile aynı ebatta değil, ona dikkat edin)

Bu yazdığım evrakları hazırlayıp görevli'ye veriyorsunuz işlem bitiyor. Bi kağıt veriyorlar, pasaportu alması için, o kağıtla kim gelirse pasaportu alıyor.

Ülkeler arası vize politikası gün geçtikçe değişiyor, en son Avrupa Birliği bakanımız bu konuda her ülke için ortak vize işlemleri hakkında gerekli çalışmalarda bulunuyor, ilerleyen günlerde bu evrakların bazıları veya hepsi değişebilir. Konsolosluğu arayıp oradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Letonya Ankara Büyükelçiliği: Reşit Galip Caddesi No:95 Gaziaosmanpaşa / Ankara
Tel: 0(312) 405 61 36 - 37

Ankara dışından gelen arkadaşlar için yol tarifi: Aşti'den metro'ya binip Kızılay'da inin. Ordan Kızılay'ın arkasında Güvenpark var. ( Garanti bankasına vize harcını bulunduğunuz şehirde yatırmadıysanız, güvenparkın tam karşısında- o caddenin karşısında garanti bankası var. oradan yatırabilirsiniz.) Güvenpark'dan 112-114 numaralı otobüsler gidiyor. Reşat Galip Caddesinde iniyorsunuz. bi 5 dakika yokuş çıkıyorsunuz ve sol tarafınızda Letonya Büyükelçiliğini görüyorsunuz. Vize işlemleri kulubenin yanındaki sokak'ta. Zaten büyükelçiliğin yanında vize tabelasını görürsünüz. 10'dan önce geldiyseniz bekleyiniz. 10'da zili çalıp içeri girin. İçeriye sadece 1 kişinin vize işlemleri sürüyor. Biri çıkıyor, diğeri giriyor. Ve vize için yanınızda birisi de gelebilir, eğer ingilizcenizde sorun varsa. Zaten evraklarınız tamamsa konuşmanıza bile gerek yoktur.



Letonya Büyükelçiliği - Ankara



Letonya Büyükelçiliği - Ankara

Letonya Büyükelçiliği - Ankara

8 yorum:

ok güzel, başvurmuşsunda... ne kadar sürede çıktı, en önemli maddeyi atlamışsın. Ben 1 hafta Ankara'da çıkmasını mı bekliycem ya da Letonya'ya gidiş tarihime göre en geç ne zaman başvurabilirim? 1 ay kala gider zaten çıkması 2 ay sürüyor derler mi..

1 hafta içinde çıkıyor, letonya vizesi.. vize esnasında bir kağıt veriliyor, o kağıt ile kim gelirse pasaportu alır.. ankara dısındanysanız gelmenize gerek yok!

Merhaba, 3 ay gidenler için oturma izni gerekmiyor; fakat hangi çeşit vize gerekiyor?

Normal vize gerekiyor.. Ayrı bir işlem yok,Beste..

benim esim ab vatandasiben almanya dan vize alirken harc ödemiyorum letonya icinde gecerlimi acaba

Bende gitmek istiyorum ama ankaraya gidemiyorum bi yardımcı olun lütfen ya

Bende gitmek istiyorum ama ankaraya gidemiyorum bi yardımcı olun lütfen ya

Letonyadan 9 aylık agh projesi için vize alacağım ama 9 aylık d tipi vize mi yoksa schengen vizesi mi almaliyim?

Yorum Gönder