2 Ekim 2011 Pazar

15:25 - No comments

AGH Öncesi Ayrılış Öncesi Eğitimi

GAPGENÇ
AGH BEKLENTİLER
EV SAHİBİ KURULUŞ SORUMLULUK VE HAKLAR

AGH TANIŞMA SONRASI


AGH öncesi gönderen kuruluşum tarafından hazırlanan 2 günlük eğitime ( 29-30 Eylül 2011) tabi tutulduk.( Benim gibi AGH yapacak 20 gönüllü ile)


Eğitim'de önce AGH yapacak gönüllü arkadaşlarla tanıştık. Çoğu gönüllü arkadaşı önceden tanıdığım için uyum problemi olmadı. Diğer arkadaşlarla da hemen kaynaştık. Güzel sohbetler yaparak, eğlendirici oyunlar oynarak, eğlenerek tanışma kısmını bitirerek; eğitmlerimiz, eğitimler hakkında bilgiler verdi


AGH hakkında beklentilerimizi bahsederek eğitim başladı. Ulusal Ajans tarafından düzenlenen Gençlik Programları hakkında bilgiler verilerek gençlerin AGH dısında diğer gençlik projelerle de gönüllü olarak projelerde çalışabileceği ve kendini geliştirebileceği konusunda  bilinçlendirildi.


AGH'de Gönüllülerin - Gönderen Kuruluşun ve Ev Sahibi Kuruluşun Sorumlulukları ve Hakları konuusnda similasyonlar yaparak bilgilendirildik.

2.günde; Sağlık sigortası- vize- karşılabilinecek genel sorunlarla ilgili bilgiler verildi. Ve Youthpass serfitikası hakkında geniş bilgiler alıp, nasıl doldurulacağını similasyonlar yaparak öğrenerek öğrendik. 

0 yorum:

Yorum Gönder