16 Eylül 2011 Cuma

22:31 - No comments

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Nedir?



 






Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) bir sivil toplum kuruluşu veya yerel topluluk için, belirli bir sürede, bir AB ülkesinde ya da aday ülkede sosyal içerikli çalışmalarda gönüllü olarak yer almayı sağlayan bir programdır. AGH kapsamında gönüllülere aktiviteleri süresince yiyecek, barınma, dil eğitimi (ülkede konuşulan dil), yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım konularında destek verilmektedir. Bunların dışında gönüllüler ülkelere göre değişen oranlarda cep harçlığı almaktadırlar.

   Bir AGH projesi, kısa süreli (2-8 hafta -sadece engellilere ve imkânları kısıtlı gençlere yönelik) ya da uzun süreli (2-12 ay) olarak bir AB ülkesinde gönüllülük yapmaya imkân tanımaktadır. Gönüllü haftada 2 gün tatil yapmaktadır. Bunun dışında ayda 2 günlük izin hakkı vardır.

   18-30 yaş arasındaki bütün gençler AGH projelerine başvuruda bulunabilir. Yabancı dil bilgisi, üniversite eğitimi gibi hiç bir şart aranmamaktadır. Gönüllünün gitmek istediği ülkenin dilini ya da İngilizce’yi temel düzeyde bilmesi iletişim problemi yaşanmasını engelleyecektir. Fakat yabancı bir ülkeye gidildiğinde ortak dilin genellikle İngilizce olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle temel düzeyde İngilizce bilmek gönüllünün yapılacak eğitimlerde, toplantılarda vb. çalışmalarda rahat iletişim kurmasını sağlayacaktır.AGH gönüllüleri, net olarak belirlenmiş görevleri yerine getirme fırsatı bulacaklardır. Gönüllünün fikirlerini, yaratıcılığını ve deneyimlerini projeye yansıtması için yeterli alan bırakılmalıdır. Gönüllü hizmet etkinliği, (eğitim dahil ) haftalık 30 ila 35 saat arasında olmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder